IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световният мобилен конгрес ще се провежда в Барселона до 2024 г.

Договорът на GSMA е удължен с една година

08:58 | 16.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Световният мобилен конгрес (MWC), най-голямото годишно събитие на телекомуникационната индустрия, ще се провежда в Барселона до 2024 г., след като успя да удължи сегашния си договор с една година. Това обяви организаторът GSMA, цитиран от Ройтерс.

„Чрез удължението до 2024 г. ние показваме нашия ангажимент към нашата екосистема, както и страната домакин“, заяви главният изпълнителен директор на GSMA Джон Хофман. „С удоволствие съобщаваме, че имахме огромна подкрепа и ранен ангажимент от много изложители за бъдещите издания“.

MWC, който привлича над 100 хил. души в Барселона, стана една от първите жертви на коронавируса, тъй като събитието, което трябваше да се проведе през февруари, беше отменено, въпреки че по-рано местните и националните здравни власти увериха, че ще бъде безопасно да се проведе.

Едногодишното удължение на договора е свързано с отмененото тазгодишно събитие и не е свързано с потенциални преговори за нов договор за провеждането на MWC в испанския град и след 2024 г., обяви каталунското регионално правителство.

След като конгресът беше отменен, властите в Каталуния призоваха за по-силен алианс между GSMA и региона, допълвайки, че начин за постигане на това, ще бъде организаторите да удължат престоя на MWC в Барселона и отвъд 2023 г., когато приключва договорът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още