IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световно признание за България и Webit

Йоси Варди се присъединява към Пламен Русев като съпредседатели на Webit.Festival 2018

17:19 | 12.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Йоси Варди. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Йоси Варди. Снимка: Архив Ройтерс

Човекът, когото светът и глобалните медии наричат „бащата“ на израелската стартъп екосистема – Йоси Варди, се присъединява към Пламен Русев в ролята му на съпредседател на Webit.Festival Europe 2018.

Йоси Варди е инвеститор и символ на създаването и разрастването на израелската иновативна и стартъп екоситстема по света. Той е първият инвеститор в ICQ, софтуера за онлайн съобщения, който AOL купува през далечната 1998 г. Оттогава Йоси инвестира в над 80 компании, много от които впоследствие са купени от световни технологични гиганти за стотици милиони.

Той фокусира своите усилия върху създаването на глобална и много добре свързана с целия свят израелска иновативна и стартъп екосистема. Тази негова дейност става един от основните елементи на успеха на Израел като стартъп нация.

Всичко това носи на Варди един особен статут в цял свят, като той е сред най-желаните и канени лектори на най-големите световни форум (като Световния икономически форум) и към който хора като основателите на Google и други от съвременните лидери демонстрират изключителен респект.

Понастоящем Йоси Варди е председател на 4YFN на Световната Мобайл Столица Барселона и Световната Асоциация GSMA и съпредседател на DLD, а от тази седмица и на Webit.Festival Europe.

„Горд съм, че световен лидер като Йоси ще работи рамо до рамо с нас в процеса на налагане на България като хъб за региона и като цяло за развитието на предприемаческата екосистема в Централна и Източна Европа. За мен той е символ и модел за това как един човек с визия, енергия и воля може да увлече десетки хиляди хора и да бъде катализатор за успеха на една цяла държава и развитието и свързването на иновативната екосистема с цял свят“, каза Пламен Русев от Лондон, където е на специално посещение и част от среща на най-влиятелните и иновативни европейци.

„Изключителна чест е фактът, че той се присъединява към Webit.Festival Europe и така добавя десетки хиляди експерти от световния дигитален и технологичен елит към глобална общност на Webit и към хората, които ще посетят София през юни 2018 г. Но най-вече добавя световно признание за работата ни и слага името си като поредна гаранция за нашия международен отпечатък и влияние.“

„Аз вярвам, че заедно с Пламен и Webit ние ще направим нещо изключително добро“, каза от своя страна Йоси Варди.

Webit.Festival Europe 2018 ще се проведе на 26-27 юни 2018 г. и ще бъде основна част от Европейската седмица на иновациите и събитие под патронажа на Министерството на Европейското Председателство на Съвета на Европа, личния патронаж на Комисаря по дигиталната програма и обществото на ЕК Мария Габриел и под традиционния патронаж на кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Webit.Festival Europe 2018 е специално събитие за България и нашия екип. През 2018 г. ние ще празнуваме 10 години от първия Webit в София. За тези 10 години ние пораснахме и вече работим на 3 континента, създадохме разпознаваемо име в цял свят, което гордо носи България в своето ДНК!“ добави Пламен Русев, инвестотор, филантроп и изпълнителен председател на Webit.

„Нашата цел през тази година е да работим не само с всички български асоциации на дигиталния и технологичния бизнес, сред които традиционни наши партньори са IAB, БАИТ, БАСКОМ, БУА и други, но и да привлечем асоциации от различни индустрии, както и университети, БАН, агенции и училища и да помогнем в изграждането на бъдещето на страната ни. Това е напълно филантропичен проект и ние ще подарим тази възможност на заинтересованите страни. Аз вярвам, че всеки има възможност да промени бъдещето си, бъдещето на града си, на държавата си и за това се изисква само визия, знания, социални умения и воля, за да го направиш. За мен е важно повече хора да видят и чуят бъдещето, да повярват във възможностите си и заедно да направим следващите стъпки напред. Искам да покажа на хората, които искат да направят по-добър живота си и този на децата и приятелите, че това е възможно. Просто не трябва да спират да учат и да имат воля и енергия за това.“ завърши Пламен Русев.

Събитието се очаква да бъде най-влиятелният форум за иновации, политики, инвестиции, дигитална икономика и предприемачество в Европа за 2018 г. и да бъде посетено от над 6 хил. експерти от над 100 държави, сред които над 1200 политици от Европа (в т.ч президенти и премиери, комисари, министри, членове на Европейския парламент и на Европейската комисия), едни от най-влиятелните представители на световния дигитален и технологичен бизнес, преприемачи, инвеститори и медии.

Webit представлява най-добрата и изключителна възможност за България да се позиционира като лидер и обединител за региона на ЦИЕ в областта на дигиталната икономика и иновациите, а от това следват инвестиции, нови работни места, образователни програми и по-добро бъдеще за всички в страната.

През миналата седмица Webit обяви специална цена за първите 1000 билета и всички те бяха продадени само за 36 часа, което е своеобразен рекорд за Европа за интерес към събитие от подобна величина. Повече информация за Webit.Festival Europe 2018 можете да получите на www.webit.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още