IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдия обяви, че ZTE е нарушила пробацията си

Мониторингът на бизнес процесите на компанията беше удължен с две години

15:59 | 04.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американски съдия издаде заповед, според което китайската технологична компания ZTE Corp е нарушила пробацията, наложена ѝ през март 2017 г., когато компанията се призна за виновна за нарушаване на американските санкции чрез нелегалното изнасяне на стоки и технологии от САЩ в Иран, предава Ройтерс.

В заповедта си окръжният съдия Ед Кинкдийд в Далас е удължил до 2022 г. срокът на мониторинга, който наложи за оценка спазването на законите за контрол върху износа от САЩ от страна на ZTE. Първоначално въпросното наблюдение трябваше да завърши през 2020 г.

ZTE е втората по големина китайска компания за телекомуникационно оборудване и разчита на американски компоненти за своите смартфони и за мрежовите си елементи.

Нарушението на пробацията, за което говори съдията, е свързано със същото поведение, за което Министерството на търговията на САЩ наказа компанията през април, като ѝ забрани да купува компоненти и технологии от американски фирми.

Министерството заяви, че ZTE е дала невярна информация, че е наказала 35-е служители, които са участвали в нелегалните доставки на американски стоки в Иран.

Припомняме, че забраната срещу дейността на компанията със САЩ беше вдигната през юли, след като ZTE постигна споразумение с Министерството на търговията. Като част от това споразумение ZTE се съгласи да бъде обект на друго наблюдение, което да се докладва директно на министерството в рамките на следващите 10 години.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 3
khao
преди 5 години
че кво им пука, нали според местните кашонни безнесмени и други инфант.или мислещи себе си за инвеститори, Китай бил произвеждал всичко а у америка нищо не се прави ... се тая че им забраняват :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още