IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичната „Голяма петорка” се е разделилa със 75 млрд. долара в петъчната сесия

От петте компании Amazon се представи с най-слаби резултати, като акциите на онлайн търговеца приключиха сесията със спад в стойността от 2,4 %

11:17 | 10.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet и Facebook, петте най-големи технологични компании на Нюйоркската фондова борса, са изгубили общо 75 млрд. долара в пазарна стойност в петък, съобщава CNBC.

От петте компании Amazon се представи с най-слаби резултати, като акциите на онлайн търговеца приключиха сесията със спад в стойността от 2,4 %. 

Борсовите индекси отбелязаха понижения в последната сесия от седмицата, след като спадът в цената на петрол и скептицизмът около еветнуалното търговско споразумение между САЩ и Китай повишиха опасенията, че икономическият растеж ще продължи да се забавя.

Акциите на технологичните компании се приближиха до своето най-лошо представяне от 2008 г. насам.

Показателят Nasdaq Composite приключи октомври с понижение от 9,2 на сто, като водещ фактор в това отношение бяха спадовете в стойността на акциите на Amazon и Alphabet.

Въпреки петъчнит е понижения индексите Nasdaq И S&P 500 завършиха седмицата на зелена територия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още