Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Технологични гиганти искат фирмите в САЩ редовно да дават климатични отчети

Целта е бизнесът да остане ангажиран с ангажиментите си за опазване на климата и да има по-голяма прозрачност на процесите

Технологични гиганти искат фирмите в САЩ редовно да дават климатични отчети

Снимка: Pixabay

Група от седем технологични компании призова Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) в Съединените щати да изисква фирмите редовно да разкриват свързани с климата въпроси и параметри пред своите акционери, пише CNBC.

В писмо до председателя на SEC Гари Генслър, изпратено в петък, Alphabet, Amazon, Autodesk, eBay, Facebook, Intel и Salesforce споделят мнението си в отговор на искане за публичен подход при подобни разкрития. В миналото технологичната индустрия открито говореше за климатичните проблеми, дори когато служителите притискаха компаниите да се справят по-добре с тях.

Още по темата

„Вярваме, че оповестяването на въпросите, свързани с климата, е от решаващо значение, за да се гарантира, че компаниите изпълняват заявените си климатични ангажименти, но и да се проследи колективният напредък към справянето с глобалното затопляне и изграждането на просперираща, устойчива икономика с нулеви въглеродни емисии“, пишат компаниите.

В писмото групата очертава няколко принципа, които вярва, че SEC трябва да включи в правилата за оповестяване на климатичните въпроси. Те твърдят, че бизнесът трябва да докладва за своите емисии на парникови газове, измерени по съответните глобални стандарти, а SEC да използва вече наличните правни рамки, за да гарантира, че разкритията са последователни и сравними помежду си.

Групата твърди, че заедно е купила 21 гигавата чиста енергия и всяка от компаниите има за цел да си осигури 100% възобновяема енергия.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Siemens повиши прогнозата си за трети път през 2021 г.