IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните акции преживяха най-доброто си тримесечие от 1999 г. насам

Трейдърите търсят сигнали за това, което предстои

22:00 | 01.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Технологичните акции се радват на успех като през 1999 г.

Докато по-широкият пазар завърши рекордно тримесечие във вторник (най-доброто за Dow от 1987 г.), технологичният сектор се радва на собствени постижения.

Technology Select Sector SPDR Fund вчера приключи най-доброто си тримесечие от декември 1999 г. и второто си най-добро в историята си, с 30% ръст от 1 април насам.

Сега трейдърите наблюдават внимателно един сегмент за сигнали какво предстои. 

„Смятаме, че сме в следващия технологичен бум. Последният беше в края на 90-те, когато интернет набра скорост“, коментира Тод Гордън, управляващ директор на Ascent Wealth Partners.

По думите му в момент, в който изкуственият интелект, самоуправляващите се коли, 5G и други иновативни индустрии започват да растат, той следи внимателно секторът, който стои в центъра на всичко това – чиповете.

Вторият по големина ETF на производителите на чипове на пазара по активи – VanEck Vectors Semiconductors, „преживява нещо като пауза“, но сега започва да показва силата си, твърди Гордън.

Стив Киавароне, портфолио мениджър, стратег и вицепрезидент на Federated Hermes, посочва, че вярва, че технологиите ще бъдат „дългосрочният победител“.

“Ако отстъпите назад и се попитате дали в икономиката ще има повече чипове след три години отколкото сега, смятам, че е много ясно, че да“, коментира още той.

„Всички технологични иновации са изградени около тази технология“, допълва Киавароне. „Тя стои в центъра на търговската война между САЩ и Китай и става все по-защитавана индустрия. Така че смятаме, че има възможности там“.

Според Киавароне светът е в „дигитална революция“, в рамките на която технологии като „автоматизация, изкуствен интелект, интернет на нещата и блокчейн“ ще бележат растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още