IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent планира да смени 10% от висшите си мениджъри

Компанията иска да привлече по-млади директори

16:11 | 19.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският онлайн гигант Tencent Holdings планира да премахне около 10% от своите мениджъри, за да открие място за по-млади директори. Това се случва в момент, в който най-големият китайски играч на пазара на гейминг и социални мрежи се сблъсква със забавянето на растежа, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Президентът Мартин Лау е коментирал по време на вътрешна среща на екипа в края на миналата година, че най-зле представящите се висши мениджъри ще трябва да напуснат компанията, за да бъдат заменени, основно защото не е имало големи промени в състава в миналото, посочват източниците, пожелали да останат анонимни, защото нямат право да коментират въпроса.

Говорителят на компанията е отказал да коментира темата.

Ходът ще бъде направен в момент, в който Tencent се измъква от една от най-сериозните си кризи. Китайските регулатори спряха одобренията на игри за 9-месечен период през 2018 г., с което в известен смисъл блокираха бизнеса ѝ.

Осмата по пазарна оценка компания в света също така се сблъсква със сериозна конкуренция от Alibaba Group Holding, както и от нови играчи като Bytenance.

Очаква се Tencent да обяви своя финансов отчет в четвъртък, а анализаторите прогнозират 16-процентов спад на нетната печалба за тримесечието, приключило през декември. Това ще бъде най-голямото понижние от поне десетилетие.

Работната сила на Tencent е нараснала до над 50 хил. служители към септември от малко над 30 хил. в края на 2015 г.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още