IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent се преструктурира, за да отговори на предизвикателствата

Компанията обяви първия спад на печалбата си за тримесечие от близо 13 години

10:06 | 30.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайският интернет гигант Tencent Holdings обяви първото си преструктуриране от шест години насам на фона на нарасналите предизвикателства заради по-строгите държавни регулации, предава Ройтерс.

Базираната в Шънджън компания, която е листната на борсата в Хонког, ще интегрира оригиналните си седем бизнес групи в шест, включително в нова група за облачни и смарт индустрии, казва се в съобщение на Tencent.

Компанията ще „проучи по-задълбочено интегрирането на социални мрежи, съдържание и технологии, което е по-подходящо за бъдещи тенденции, и ще насърчи преминаването от потребителски към индустриален интернет“, допълва се в информацията.

Tencent ще създаде и технологичен комитет.

Компанията, която пострада от засилените мерки на китайските власти срещу онлайн хазарта, обяви първи спад на печалбата си за тримесечие от близо 13 години.

Основният бизнес на Tencent, която е създадена през 1998 г., са видео игрите, но компанията управлява и водещата социална мрежа в Китай WeChat с над един милиард потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още