IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla изтегли 53 хил. автомобила заради дефект в един от компонентите

Изтеглени са коли Model S и Model X, произведени през миналата година

14:49 | 21.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на електромобили Tesla изтегля близо две трети от превозните средства, които направи през миналата година, за да поправи дефект в ръчните спирачки, заради който те може да не работят правилно. Това е второто най-голямо изтегляне на автомобили на фирмата до момента, пише Bloomberg.

Около 53 хил. коли Model S и Model X, създадени между февруари и октомври миналата година, имат въпросния елемент, който може да е произведен с дефект от доставчик на Tesla, твърди компанията в изявление, публикувано на уебсайта ѝ.

„Въпреки че по-малко от 5% от изтеглените превозни средства може да са засегнати от този проблем, ние изтегляме 53 хил., за да обърнем внимание на проблема“, коментира Tesla. “Заради дизайна на частта е трудно да се каже кои автомобили са засегнати“, допълва компанията.

Изтеглянето обхваща около 63% от близо 84 хил. превозни средства, които Tesla е произвела през 2016 г. През миналата година автомобилните компании изтеглиха повече от 53 млн. коли в САЩ, а това беше третата поредна година на рекордни изтегляния на коли.

Всичко това се случва в момент, в който Tesla е под натиск, под какъвто не е била, преди главният изпълнителен директор Илон Мъск да подготви огромната експанзия в производството. Тя има за цел да насърчи продажбите на Model 3, най-достъпната кола на компанията досега.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
KPetkov
преди 6 години
Имало риск.http://***.cnbc.com/2017/04/25/bank-of-america-just-said-theres-material-risk-to-the-long-term-viability-of-tesla.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още