IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla планира да влезе в Индия през 2021 г.

Илон Мъск разкри новината в Twitter

17:56 | 02.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Nina Riggio/Bloomberg</em></p>

Снимка: Nina Riggio/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск днес подсказа, че американският производител на електромобили ще навлезе в Индия през 2021 г., предава Ройтерс.

„Догодина със сигурност“, написа в Twitter Мъск в отговор на публикация със снимка на тениска с надпис „Индия иска Tesla”.

„Благодаря, че изчакахте“, коментира още предприемачът.

Влизането на Tesla на този пазар може да се случи в момент, в който премиерът Нарендра Моди се фокусира все повече върху промотирането на използването и производството на електрически превозни средства.

Индийският автомобилен сектор, който вече се сблъска със забавяне на търсенето миналата година, беше допълнително засегнат от коронавирусната пандемия. От своя страна, производителите на автомобили търсят подкрепа от правителството, за да насърчат продажбите си.

Миналата година Мъск коментира влизането в Индия, в отговор на потребител в Twitter, който попита дали компанията има планове за там.

„Ще се радвам да е тази година. Ако не, определено ще е следващата“, посочи Мъск през март 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още