IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla пусна нова версия на Model 3 на уебсайта си

Автомобилът се предлага за 45 хил. долара

09:27 | 19.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на електромобили Tesla пусна на уебсайта си версия на своя Model 3, предлаган на цена от 45 хил. долара. Автомобилът се появява в момент, в който американските данъчни облекчения за коли на Tesla започват да намаляват, предава Ройтерс. 

Според уебсайта моделът е със средно голяма батерия, която издържа 260 мили (418 km), или с 50 мили по-малко от тази на по-скъпия Model 3.

Новата версия е с период на доставка между 6 и 10 седмици, сочи сайтът, което ще позволи на потребителите да получат текущото данъчно облекчение от 7500 долара, ако получат доставка до края на годината. Въпросните облекчения за Tesla ще спаднат наполовина от 1 януари.

Макар че Tesla обеща базова версия на Model 3 на цена от 35 хил. долара, досега е произвела само по-скъпи версии, започващи от 49 хил. долара. Tesla беше казала, че няма да произвежда базова версия от Model 3 през тази година. 

Добавянето на версия на средна цена изглежда е стратегически начин да привлече купувачите, които чакат по-евтината версия. Не е ясно колко от над 400-те хил. резервации за Model 3 са за базовия модел. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още