IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla сваля над 38% от цената на своите соларни панели

Компанията иска да намали цените, като стандартизира системи и изисква клиентите да поръчват артикулите онлайн

21:29 | 30.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският производител на електромобили Tesla обяви, че е започнала да продава соларни панели и свързаното с тях оборудване с над 38% под средната им цена за страната, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Tesla цели да намали цените, като стандартизира системи и изисква клиентите да поръчват артикулите онлайн. 

След като обяви спад от 36% в цените на соларните инсталации през първото тримесечие, компанията съобщи миналата седмица, че въвежда нова цена за соларното оборудване и стратегия за продажба, без да уточнява детайли.

През 2016 г. концернът купи SolarCity за 2,6 млрд. долара и чрез него компанията планираше да предлага на потребителите достъпни соларни панели и домашни системи за съхранение на елекроенергията.

Tesla искаше да продава слънчеви панели в магазините за продажби на дребно и онлайн, за да са в съответствие с луксозните автомобили на компанията.

Стъпката бе рязък завой спрямо популисткото виждане на SolarCity да направи слънчевите панели за покриви, достъпни за всички и продажбите на компанията, след като бе придобита от Tesla, се забавиха.

По-късно през миналата година компанията намали цените на слънчевите системи за жилища.

В същото време слънчевите керемиди, които компанията представи в края на 2016 година, тепърва предстои да бъдат произведени в значими количества.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск каза,че соларният покрив, който генерира слънчева енергия без необходимост от традиционни панели на покрива, е крайъгълен камък от стратегията му да продава начин на живот без изкопаеми горива с марката Tesla.

Засега концернът не е отговорила на запитванията на Ройтерс за коментар.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още