IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time Warner отчете по-висока печалба от очакваната

Според компанията това се дължи на новите видеоигри и на успехите на Warner Bros.

16:20 | 05.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Печалбата на Time Warner за второто тримесечие надмина очакванията на Wall Street, тъй като новите видеоигри помогнаха за генерирането на по-високи приходи на подразделението Warner Bros., пише Wall Street Journal.

Time Warner, която притежава и кабелните канали HBO, TNT и CNN, работи по адаптирането на своя бизнес модел, тъй като интернет непрестанно променя телевизионния пейзаж, отчасти заради хората, които не се абонират за платена телевизия.

През април компанията започна да продава широколентова версия на HBO, наречена HBO Now.

Предлагането на онлайн версия на HBO помага на Time Warner да се конкурира за увеличаващата се аудитория от хора, които гледат онлайн от Netflix или други платформи. Но този ход носи риск от отчуждаването на компаниите, които от десетилетия разпространяват програмите на Time Warner.

Главният изпълнителен директор Джеф Беукис заяви, че Time Warner инвестира агресивно в продължаването на растежа на компанията, включително и в успешното пускане на HBO Now.

През последното тримесечие Warner Bros., която има най-голям принос за резултатите, се радва на 15% растеж на приходите, които достигат 3,3 млрд. долара. Time Warner обяви, че растежът до голяма степен се дължи на пускането на „Batman: Arkham Knight” и „Mortal Kombat X”.

Приходите от телевизионни лицензи също отбелязват ръст. Тези на Turner Broadcasting System нараснаха с 2,8% до 2,83 млрд. долара, а приходите от съдържание – с 48 на сто, благодарение на лицензирането на съдържание за Hulu, което компенсира спада на приходите от реклама с 1%.

Приходите на HBO се повишиха леко с 1,5% до 1,44 млрд. долара.

За тримесечието, което приключи на 30 юни, Time Warner отчете печалба от 971 млн. долара, или 1,16 долара на акция, спрямо 850 млн. долара, или 97 цента на акция, година по-рано.

Общите приходи на компанията нараснаха с 8,2% до 7,35 млрд. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още