IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Токио е най-иновативният град в света

Японската столица е един от трите азиатски града, които попадат в класацията тази година

21:07 | 10.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Токио оглави класация на най-иновативните градове в света, като изпревари Лондон и Ню Йорк благодарение на възприемането на разтърсилите света тенденции в роботиката и 3D производството, предава Ройтерс.

Японската столица се изкачи бързо в класацията след влизането си в топ десет на индекса на Иновативните градове преди три години, когато остана след Париж. Токио е един от трите азиатски града, които попадат в класацията тази година.

„Това, което наистина ни изненада тази година, е активизирането на Токио, който се изкачи нагоре, засенчвайки конкурентни градове като Бостън“, казва Кристофър Хайър, директор на доставчика на търговски данни 2thinknow, който публикува ежегодната класация.

„Те показаха ясна посока, след като възприеха промяната в умната технология, за да поведат в иновациите и лидерството при това, което определихме като дълготрайни двойни тенденции, разтърсили света на роботиката и 3D производството“, допълва той.

Сингапур, Сидни и Сеул също заемат челни места в индекса, който оценява градовете по 162 показателя, сред които уеб цензура, разпределение на богатството и потенциал за зелен бизнес.

Сан Франциско и Ню Йорк също попадат в топ пет, а по-малки американски градове като Сан Диего, Портланд и Оукланд са класирани високо, като демонстрират привлекателността си за технологичните компании, които не могат да си позволят цените в Бей Ейрия, Сан Франциско.

Лондон е поставен на второ място, след като бе изпреварен от Токио, а Европа губи позиции с по-малко градове в топ 100 в сравнение с предходни години.

Япония си спечели репутацията на страна, която бързо приема новите технологии.

Тя неотдавна представи технология за лицево разпознаване преди Олимпийските игри в Токио през 2020 г. и инвестира в изкуствен интелект за коли, болници и финансови услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още