Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Toshiba отчете първата си оперативна загуба от четири години насам

Въпреки това компанията остави прогнозата са годишната си печалба непроменена

Toshiba отчете първата си оперативна загуба от четири години насам

Снимка: Yuriko Nakao/Bloomberg

Японският индустриален конгломерат Toshiba Corp отчете в сряда първата си тримесечна оперативна загуба от близо четири години, тъй като пандемията на коронавируса засегна търсенето на електронни устройства, копирни машини и оборудване за производство на чипове, предава Ройтерс.

Компанията обяви оперативна загуба от 12,6 милиарда йени (118 милиона долара) за тримесечието от април до юни. Година по-рано за същия период бе отчетена печалба от 7,83 милиарда йени.

Резултатът е по-слаб от средната прогноза на анализаторите за загуба от 3,43 милиарда йени, съставена от Refinitiv. От друга страна числата са в съответствие с прогнозата на Toshiba от юни, че оперативната загуба в  периода между април и септември може да бъде в диапазона между 10 млрд.  до 20 млрд. йени.

Още по темата

Toshiba за последно претърпя тримесечна оперативна загуба през тримесечието от октомври до декември 2016 г., в пика на кризата, произтичаща от фалита на американското ѝ ядрено звено Westinghouse. Преди две години Toshiba най-накрая се разделя с Westinghouse срещу 4,6 млрд. долара. Купувач на обявеното в несъстоятелност ядрено подразделение е канадската инвестиционна компания Brookfield Business Partners.

Компанията остави прогнозата си за годишна печалба от 110 милиарда йени непроменена. Това число е с 15,7% по-ниско в сравнение с резултата на Toshiba от предходната година.  Компанията успява да избегне значително понижаване на перспективите благодарение на бизнеса си с публична инфраструктура, който е сравнително устойчив на фона на глобалния икономически спад.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ant Group получи зелена светлина за листване в Шанхай