Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Toshiba отхвърли офертата за придобиване от CVC

Японският гигант твърди, че предложението не е включвало достатъчно подробности

Toshiba отхвърли офертата за придобиване от CVC

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Toshiba е отхвърлила предложението за придобиване от компанията за дялово инвестиране CVC Capital Partners, посочвайки, че офертата не е включвала достатъчно подробности, така че да бъде обмислено. Освен това Toshiba предпочита да остане публична компания, пише Wall Street Journal.

Toshiba заяви, че CVC не е предоставила конкретна информация за наддаващата група и за бизнес плана след придобиването.

„Тъй като предварителното предложение не включва необходимата информация, бордът стигна до заключението, че не е възможно да го оцени“, обяви Toshiba.

Още по темата

Представител на CVC е отказал да коментира въпроса.

По-рано този месец пазарната капитализация на Toshiba за кратко надхвърли 20 млрд. долара, но отстъпи след първоначалните предположения на лидерите на компанията, че предложението на CVC може да не се увенчае с успех.

Днес цената на акциите на Toshiba завърши борсовия ден с 1,1% понижение до 4350 йени (40,12 долара). Това се случи преди да станат ясни новините за отхвърлянето на офертата.

В днешното си изявление Toshiba посочи, че CVC ѝ е изпратила писмо в понеделник, в което посочва, че ще изчака насоки, за да види дали преминаването в частна компания отговаря на плановете на ръководството и на борда на японския гигант.

Toshiba обяви, че не е съгласна с предположението на CVC, че статутът на публична компания е пречи на изграждането на корпоративна стойност. Тя обяви, че е горда, че е възстановила присъствието си в първата секция на борсата в Токио след финансовите си проблеми преди няколко години, и вярва, че настоящата ѝ акционерна структура е подходяща.

Toshiba твърди, че ще обмисли предложението за превръщането си в частна компания, но всеки, който наддава за нея, ще трябва да ѝ даде подробно описано предложение.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Telegram блокира канала за "интелигентно гласуване" на Навални