Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Традиционните бизнес модели ще се променят с дигиталната трансформация

Мениджърът трябва да създаде среда на служителите си, в която те свободно да проявяват и развиват потенциала си, посочи Нина Проданова-Йоцева от ITCE

гледано: 1604   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

В последните няколко години много ясно се очерта тенденцията, всяка индустрия да се дигитализира. Тази трансформация обаче изисква цялостна промяна на традиционните бизнес модели.

Още по темата

Това каза Нина Проданова-Йоцева, съосновател и управляващ партньор в ITCE, в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Тя отбеляза, че измененията в познатите ни бизнес модели започва от промяна на ролята на мениджъра в тях.

Според нея той трябва да делегира повече задължения на служителите си, създавайки им среда, в която те свободно да проявяват и развиват потенциала си.

„Ръководителите трябва да бъдат по-скоро в подпомагаща роля спрямо служителите си. Хората се раждат с нагласата и желанието да допринасят. Мениджърите трябва да сменят цялостно начина, по които гледат на екипите си, за да създадат една по-творческа среда“, подчерта Проданова-Йоцева.

Тя определи промяната в икономиката, водена от дигитализацията, като създаване на „икономика на смисъла“.

„Много е важно да си дадем сметка, за новото поколение, което вече формира работната сила. Тези хора наистина очакват да имат правилното преживяване в работната среда, да са полезни. Това измества икономиката към "икономика на смисъла" и увеличава отговорността на мениджърите“, анализира икотомическата ситуация Нина Проданова-Йоцева и отбеляза, че не всички могат да приемат тази различна парадигма. – Често промяната започва на личностно ниво, а след това се пренася и в работната среда.“

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Тръмп: Huawei може да бъде включена в търговско споразумение с Китай