IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима души загинаха при пожар в едно от звената на Huawei

Компанията все още не иска да коментира случилото се

13:29 | 26.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Waldo Swiegers/Bloomberg</em></p>

Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg

Трима души са загинали при голям пожар в звено за проучвания на Huawei Technologies в Южен Китай, пише Bloomberg.

За жертвите се съобщава, след като пожарникарите са се справили с огъня, започнал в следобедните часове, обявиха местните власти в Китай. Видеа показват пламъци, излизащи от горните етажи на прилищата на кутия структура, предвидена за звеното Songshan Research.

Сградата все още е била в процес на доизграждане, а жертвите са членове на екипа за управление на проекта, посочват от градската пожарна.

Не е ясно какви дейности се извършват в сградата, но лаботорията провежда изследвания на материали за ползване в различни области – от 5G мрежи до чипове.

Местната пожарна по-рано заяви, че основният материал, който е горял, е звукоабсорбиращ памук. Представители на Huawei твърдят, че разглеждат инцидента, но все още нямат коментар по случая.

Huawei, която е най-големият доставчик на 5G мрежово оборудване и смартфони, се бори да поддържа растежа си, докато администрацията на Доналд Тръмп я атакува със санкции, които заплашват да спрат ключовите ѝ доставки на софтуер и компоненти. Компанията се опитва да намери алтернативи на американските технологии, за да спаси бизнеса си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още