IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Nintendo се сви с 10%

Компанията все пак запази прогнозата за очакваните продажби на конзолата Switch за фискалната година

13:44 | 31.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на японската гейминг компания Nintendo понижиха цената си днес, след като компанията отчете 10% спад на тримесечната печалба снощи, предава CNBC.

До края на търговията в Токио в сряда стойността на акциите беше с 1,21% надолу.

Спадът беше записан, след като Nintendo обяви, че оперативната ѝ печалба за трите месеца до юни е достигнала 27,4 млрд. йени (252,41 млн. долара). Сумата е значително по-ниска от средната прогноза на 10 анализатори за 40 млрд. йени, сочат данни на Refinitiv.

По-рано през юни Nintendo обяви, че отлага пускането на най-новата си игра от серията “Animal Crossing”, която е очаквана отдавна. Първоначално премиерата ѝ трябваше да е по-късно тази година, но в крайна сметка ще се случи чак през март 2020 г.

Компанията запази прогнозата за продажбата на 18 млн. бройки от конзолата Switch за фискалната година, завършваща през март.

Данните за продажбите на Switch – хибридна конзола, която позволява на потребителите да играят у дома или навън, са внимателно следени от инвеститорите заради големия дял от приходите, които носи устройството.

Nintendo е на път да пусне по-евтина версия на Switch, която включва по-малко функции. Тя ще носи името Switch Lite и ще се появи на пазара през септември. За новото устройство обаче не беше дадена прогноза за очакваните продажби.

Запитан за предстоящото пускане на Switch Lite, Серкан Тото, главен изпълнителен директор на Kantan Games, заяви, че устройството вероятно ще стане „мега хит на пазара“. Той се позова на предварителните поръчки, които започнаха в сайта на Amazon в САЩ, като лимитът за всички модели беше достигнат още в първия час.

„Смятам, че първоначалната реакция показва, че всъщност има търсене... за Switch Lite”, коментира Тото.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още