Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Trip.com планира да набере 1,1 млрд. долара от вторичното си листване в Хонконг

Компанията следва примера на други китайски играчи, които потърсиха стабилност на азиатска борса

Trip.com планира да набере 1,1 млрд. долара от вторичното си листване в Хонконг

Снимка: Bloomberg L.P.

Туристическата онлайн платформа Trip.com Group е на път да набере 8,5 млрд. хонконгски долара (1,1 млрд. долара), след като заяви на бъдещите инвеститори, че планира да оцени вторичното си листване в Хонконг на 268 хонконгски долара за акция, твърдят пред Bloomberg източници, запознати с въпроса.

Цената представлява отстъпка с около 2% от тази при приключване на борсовия ден в понеделник (35,20 долара) на Nasdaq, допълват източниците, пожелали да останат анонимни, защото информацията не е публична. Компанията предлага 31,6 млн. акции в рамките на листването си в Хонконг. Тя е определила максимална цена от 333 хонконгски долара за частта, запазена за инвеститори на дребно.

Още по темата

Една американска депозитарна разписка на Trip.com е еквивалентна на една обикновена акция. Книжата трябва да започнат да се търгуват в Хонконг на 19 април. Външен представител на компанията е отказал да коментира въпроса.

Книжата на Trip.com, листнати в САЩ, повишиха стойността си с около 4% тази година, което дава на компанията пазарна капитализация от 21 млрд. долара. Компанията е част от листнатите в САЩ китайски фирми, които търсят търговска опора и в Хонконг, където някои от най-големите местни технологични играчи като Alibaba Group Holding и JD.com набраха над 36 млрд. долара от края на 2019 г. до днес, сочат данни, събрани от Bloomberg.

Вторичното листване действа като начин за предпазване от риска за отхвърляне от американските борси заради нарастващото напрежение между Пекин и Вашингтон, но е и възможност за привличане на повече базирани в Азия инвеститори. Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси заяви, че ще започне да прилага закон, приет миналата година, който изисква чуждестранните компании да позволяват на регулаторите в САЩ да проверяват одитите им или ще бъдат изправени пред възможността от делистване.

Скорошните вторични листвания на компании като Baidu и Bilibili се представиха малко по-добре от тези миналата година, които попаднаха в капана на по-мащабните разпродажби на технологични акции, тъй като инвеститорите се насочиха към сектори, които се очаква да спечелят от възстановяването на глобалния икономически растеж. Но оттогава технологичните фирми бележат възход, а индексът Nasdaq Composite се покачва от дъното, което достигна в началото на март.

JPMorgan Chase & Co., China International Capital и Goldman Sachs Group са поематели на листването на Trip.com.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
TBI Bank представя иновативна екосистема за пазаруване, разработвана от TiBuy