IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп и Кук затоплят още повече отношенията си с нова среща

Американският президент ще посети едно от звената на Apple в Тексас

12:02 | 13.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп и главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се очаква да посетят звеното на компанията в Тексас, където се произвеждат продукти на Apple. Според източници на Ройтерс, запознати с въпроса, визитата ще се случи следващата седмица и цели да постави фокуса върху компаниите, които задържат работни места в Съединените щати.

Пътуването, което още не е обявено официално, ще подчертае силната връзка на Кук с Тръмп, докато той търси начин да спаси Apple от американските мита върху вноса от Китай. Митата са част от продължаващата търговска война между двете най-големи икономики в света.

Apple е отказала да коментира. Говорител на Белия дом заяви, че не може да разкрие подробности за срещата.

През септември Apple заяви, че ще произвежда новите Mac Pro в Остин, Тексас, където правеше и предишните модели. Новината беше обявена само дни, след като американските търговски регулатори одобриха 10 от 15 заявки за изключване от митническия режим на САЩ, подадени от Apple.

По-рано този месец Apple помоли администрацията на Тръмп да отмени митата върху произвежданите в Китай Apple Watch, компоненти за iPhone и други потребителски продукти, сочат документи, подадени до регулаторите.

Визитата пък ще позволи на Тръмп да засили отношенията си с Кук, след като през 2017 г. много главни изпълнителни директори напуснаха борда, който го съветваше по бизнес въпросите.

Същевременно Тръмп се надява скоро да постигне частична търговска сделка с Китай, но въпреки това в петък заяви, че все още не е решил дали ще премахне част от митата в рамките на споразумението.

Това няма да е първият път, в който държавният глава прави подобно посещение. Миналия месец той беше гост в завод на Louis Vuitton в Алварадо, където беше придружен от дъщеря си Иванка и от директори на компанията майка LVMH.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още