IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Не искам САЩ да правят бизнес с Huawei

Американският президент не разкри дали китайската компания ще получи отсрочка официално

08:40 | 19.08.19 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не иска Съединените щати да правят бизнес с китайската Huawei, въпреки че администрацията му обмисля дали да удължи отсрочката, която даде на компанията, предава Ройтерс.

В петък редица международни медии писаха, че Министерството на търговията на САЩ се очаква да удължи отсрочката, която позволява на Huawei да купува технологии от американски компании, така че да може да обслужва настоящите си клиенти.

“Временният генерален лиценз” ще бъде удължен с 90 дни, писа Ройтерс, позовавайки се на двама източници, запознати с въпроса.

В неделя Тръмп коментира пред репортери, преди да се качи на самолет за Ню Джърси, че не иска да прави бизнес с Huawei заради притеснения за националната сигурност.

“На този етап изглежда много по-вероятно да не правим бизнес”, обясни Тръмп. “Аз не искам да правя бизнес като цяло заради заплаха за националната сигурност и наистина вярвам, че медиите са отразили нещата малко по-различно”, посочи президентът.

Той твърди, че има малки части от бизнеса на Huawei, които могат да бъдат изключени от по-широката забрана, но ще бъде “много сложно”. Държавният глава не разкри дали администрацията му наистина планира да удължи “временния генерален лиценз”.

По-рано в неделя националният икономически съветник Лари Къдлоу заяви, че Министерството на търговията ще удължи лиценза на Huawi за три месеца, в знак “на добра воля” заради търговски преговори с Китай.

“Даваме почивка на компаниите ни за три месеца”, коментира Къдлоу.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 4 години
аз мисля че не само към СТО, а и към ДВЕСТА треа се пусне забранителен списък и за такива орръфляци и *** кат тебе ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 0
0pk
преди 4 години
Те им го натириха в ръцете, сега окупирали били :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 2
Solar Power
преди 4 години
И аз не искам да правя бизнес с китайчетата. Най-вече защото са окупирали изцяло всичкото производство. Нека да има и за другите :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 5
cum on ABBA face
преди 4 години
това ще ти е интересно : https://***.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/kaspersky-%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d0%b2%d0%b0%d0%b6%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%b2-%d1%81%d0%be%d1%84%d1%82%d1%83%d0%b5%d1%80%d0%b0-%d1%81%d0%b8-316255.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 6
cum on ABBA face
преди 4 години
Д-р Любомир Канов : Да се живее със Съветският човекомутант-абльо ТОВА СИ ТИ, който днес се е трансформирал в православно-имперски вариант, е опасно за цялото човечество. Равнозначно е да се съжителства със зло животно (на руски отровна змия се нарича гадюка). Та подобно на гадюка, пост-съветското общество, заплашва цялото човечество с унищожение и от 100 години е коствало неизчислими трилиони долара инвестирани в оръжия, вместо благоденствие на цялото човечество, включително руското население. А най-вече на съветският, така да се каже, човек. И какво точно е постигнало това поведение на така нареченият съветски и пост-съветски човек? Абсолютно очевидният резултат е пълна мизерия, кал, глад, корупция, подлост и мрак. Но особено отвратително е когато наденат върху кагебистката си гимнастьорка расото на вярващи религиозни християни. Ех, Са
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 4 години
С Касперски която обслужва руското разузнаване и Хуавей която е подопечна на китайското, не трябва да се работи. Толкова е просто.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
0pk
преди 4 години
То нали има такъв списък. Даже периодично го ъпдейтват. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 7
ABBA
преди 4 години
Време е някой да погребе ГРОБ-арите.Вече на нищо не са способни.Щом и акъл вече дават на господарите си,време е за следващото гумено изделие за еднократна употреба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 9
s3
преди 4 години
Време е, администрацията на щатите да реши официално с кои фирми да може да се работи и с кои да не може. Да се намправи един забранителен списък и да се спусне към СТО, за да може хората да знаят с кого може, и с кого не може да се работи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още