IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TV7 спря програмите си към Булсатком

Въпреки това операторът продължавал да излъчва незаконно, твърдят от телевизията

16:47 | 12.01.13 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
TV7 спря програмите си към Булсатком

TV7 спря излъчването на програмите на TV7 и Super 7 към оператора "Булсатком" от полунощ на 12 януари, но от телевизията съобщават, че операторът продължава да излъчва незаконно чрез ефирно разпрострастранение TV7, пише Dnes.bg

"За арогантното и пиратско поведение на "Булсатком" ще сезираме съответните органи и ще си потърсим правата в съда", заканват се от канала.

Повече от две седмици продължиха разговорите между двете страни, но така и не се стигна до споразумение.

"Вместо преговори Булсатком непрекъснато отлагаше развръзката във времето и накрая ни предложи арогантната оферта сами да се изключим от предлаганите пакети", пише в съобщението до медиите.

В него се обяснява, че от началото на годината групата канали TV7, News7 и Super 7 излъчва програмите на TV7 и Super 7 към Булсатком безплатно в интерес на зрителите.

От седмица клиентите на доставчика нямат достъп и до bTV и нейните общо шест „нишови“ канали. За да обезпечи, поне частично потребителите си, „Булсатком“ започна излъчването на 10 допълнителни канала.

Казусът между фирмата и bTV достигна и до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), както и до Съвета за електронни медии (СЕМ). И двата органа излязоха с официални позиции по спора, които бяха почти еднакви - а именно, че проблемите между двете страни имат изцяло търговски характер и те трябва да бъдат решени чрез съвместни компромиси и диалог.

Вчера стана ясно, че "Булсатком" е получил дългоочаквания лиценз за четвърти GSM оператор от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), като по този начин операторите на мобилни услуги у нас стават общо четири заедно с Vivacom, Mtel и Globul.

Още български новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 2 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 11 години
Мда... :lol: Ама иначе от всичко разбират, даже от икономика! хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 0
nikolait
преди 11 години
добре де, защо от Борсата не поканите Булсатков да емитират акции. Според мен това е начина, за да финансират 4 Джиесем, както и да изстрелят сателит в орбита! Това е златен шанс за всеки инвеститор, а не разни строителни консорциуми и прочие бездънни каси за ограбване на миноритаря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Мисля, че много хора не са разбрали сарказъма ти. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 13 rate down comment 34
Mavi Goz
преди 11 години
Обадих се на Булсатком да се абонирам за услугите им и - О, УЖАС! - отговориха ми, че са комунистическо предприятие и доставят сигнал само на партийни членове! При опита ми да се кандидатирам за член ме отрязаха, че задължително условие е да имам непрекъснато членство в БКП от минимум 30 г., като е желателно да съм бил делегат на последния 14 конгрес на БКП и да съм гласувал против преименуването на партията в БСП! Родители активни борци против ФиК също е предимство. Договорът се сключва до живот, като освен таксата се плаща и членски внос на БКП!Не губя надежда, сега търся връзки в Политбюро на Булсатком, та да ме допуснат по втория начин...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 1
mapto
преди 11 години
Просто е: това е конфликт между най-големите и съответно има много потърпевши зрители. Само, че е тъжно какво представляват най-големите в България. Само, че за това мизерно качество сме виновни ние. Както е казал Стив Джобс:"Когато си млад, гледаш телевизия и си мислиш: има конспирация. Информационните мрежи са се съюзили с цел да ни оглупят. Но когато поостарееш, осъзнаваш, че това не е вярно. Работата (и бизнесът) на информационните мрежи е да дават на хората точно това, което хората искат. Това е много по-депресираща мисъл. Конспирацията е форма на оптимизъм. Тогава бихме могли да застреляме копеленцата. Бихме могли да вдигнем революция. Но всъщност информационните мрежи са в бизнеса с доставяне на хората това, което самите хора искат. Това е истината."Ние сме тези, които трябва по-активно да изискват качество, например като активно бойкотираме телевизии или оператори съответно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 18 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
Не разбирам къде е драмата? Доколкото съдя по коментарите май бТВ и ТВ7 не са долюбвани от абонатите на Булсат !? Така ли е? Ако е така, би трябвало да са доволни от развитието на нещата. Отърваха се от двете телевизии. Ще им паднат таксите значително/ съдейки по някои от коментарите/ Къде ги сърби още? Бъркам ли нещо !?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 26 rate down comment 2
Нaблюдаващ
преди 11 години
Хайде да не слагаме каруцата пред коня. Първи започнаха да си играят с шалтера и зрителите бТВ и ТВ7. След това наредиха едни сметки без кръчмаря, едни упътвания с кой доставчик да сменим Булсат, едни поплювки... Злъчта и изпускането на нервите не са от нас. Също и ударите под пояса,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
"А тогава какво би било, ако Булсат ПОИСКАТ пари от ефирните ТВ, както това е практика в Германия примерно?" Хм ..... ами да го направят !? Защо ли са се ослушвали до сега? :)...-------------------------------------------"Защо мислите, че аз съм длъжен да плащам една камара боклучави канали, само защото две *** медии си въобразяват, че са много продуктивни, безценни, незаменими и задължителни за всички?"Не са незаменими и не са задължителни! Точно така и направиха. Освободиха абонатите на Булсатком от присъствието си. Защо ли е тогава тази злъч? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 42 rate down comment 2
Нaблюдаващ
преди 11 години
Бареков, като се пише на по-голям хитрец от bTV, сега и той ще трябва да лъже рекламодателите за непроменен рейтинг. Интересно как в Румъния дъщерните телевизии на CME се съгласиха с Dolce да излязат в отделен пакет, а тук това е наречено "арогантно"? Значи е арогантно да откажа на някой да ми диктува как да си организирам бизнеса?А тогава какво би било, ако Булсат ПОИСКАТ пари от ефирните ТВ, както това е практика в Германия примерно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 39 rate down comment 1
Нaблюдаващ
преди 11 години
poketl, не пиши глупости, автоматичното подновяване е забранено от закона, да не говорим, че в Булсат такова не е имало откак съм им клиент.Не виждам какъв ви е проблема на вас, феновете на рекламите и турските сериали? Защо мислите, че аз съм длъжен да плащам една камара боклучави канали, само защото две *** медии си въобразяват, че са много продуктивни, безценни, незаменими и задължителни за всички? И да ми надуят таксата с 4-5 лв. заради това? О, или пък като Бизууу да ми отрежат Дискавъри?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още