IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber е инвестирала над 500 млн. долара в Мексико

Компанията залага много на този пазар на фона на засилващата се конкуренция в Азия и САЩ

10:14 | 18.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies обяви, че е инвестирала над 500 млн. долара в Мексико, откакто стартира на този пазар през 2013 г. Това подчертава важността на страната за фирмата в момент, в който тя се сблъсква с нова конкуренция, предава Ройтерс.

Данните включват и участието в управлявани от правителството фондове, проекти за социална отговорност и разходи за сигурност, обясни Uber.

Компанията е изправена пред битки с регулаторите в Европа и пред все по-голяма конкуренция в Азия и САЩ, а Мексико, втората по големина икономика в Латинска Америка, представлява възможност компанията да затвърди позициите си на един ключов пазар.

Но Uber е под натиск да действа заради факта, че китайският ѝ конкурент – гигантът Didi Chuxing Technology, стартира дейност в град Толука, разположе в централната част на Мексико, през април и обяви, че ще започне работа и в други градове.

Uber обяви още, че ще премоделира своите центрове за поддръжка в Мексико, като в същото време ще даде на шофьорите там опцията да получават бакшиши от пътниците през мобилното приложение.

Мексико е на четвърто място по брой пътувания за Uber, като се нарежда след САЩ, Бразилия и Индия.

Компанията оперира в 21 от 32-а щата в страната, но в останалите има регулация, която не е подходяща за нея, обясни генералният мениджър на фирмата в Мексико Федерико Ранеро пред Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още