Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Uber е набрала 2 млрд. долара след продажба на високорискови облигации

Американската технологична компания вече започва да се подготвя за своето листване на борсата в началото на следващата година

Uber е набрала 2 млрд. долара след продажба на високорискови облигации

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Uber е набрала 2 млрд. долара от продажби на високорискови облигации, показва доклад. Компанията се готви за своя борсов дебют, предвиден за първата половина на 2019 г., предава CNBC, позовавайки се на Financial Times.

Uber е набрала 1,5 млрд. долара чрез продажбата на 8-годишни книжа с доходност от 8% (първоначално очакваше да набере 1 млрд. долара от тях), а останалите 500 млн. долара са дошли от продажбата на 5-годишни книжа с доходност от 7,5 на сто в частно предлагане, водено от американската банка Morgan Stanley.

Още по темата

CNBC не е открила за коментар Uber или Morgan Stanley, но според FT Убер е потвърдила завършването на продажбата.

Технологичният стартъп се подготвя за своето първично публично предлагане (IPO), като по-рано през седмицата стана ясно, че е бил оценен от Morgan Stanley и Goldman Sachs на 120 млрд. долара при евентуално IPO догодина.

Предложението показва, че Uber набира инерция към борсата, което е сред най-очакваните събития за Wall Street и Силициевата долина и може да стане факт по-рано от прогнозираното поради бързо променящия се пазар.

Като част от споразумението с японския инвеститор SoftBank Group Corp Uber трябва да стане публична компания до края на следващата година, споделят източници.

Ако това не се случи, американската компания за споделено пътуване ще бъде принудена да позволи на определени инвеститори, тези, които са вложили повече от 100 млн. долара или притежават акции поне от пет години, да продадат своите дялове на вторичния пазар.

Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

гледано: 1495   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Huawei иска отлагане на решението на Великобритания да я отстрани от 5G мрежата