IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber омайва регулаторите в Лондон с нова тактика

Компанията ще споделя данните, които е събрала от пътуванията си в британската столица

16:12 | 15.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Uber Technologies обяви, че ще сподели данните, които е събрала от милионите пътувания на нейните коли в Лондон – поредният ѝ опит да отговори на исканията на местния регулатор, който отказа да поднови лиценза ѝ миналата година, предава Ройтерс.

Uber се бори да запази работата на своите 40 хил. шофьори, работещи в британската столица – нейният най-важен европейски пазар. Всичко това се случва, след като регулаторът Transport for London (TfL) обяви, че компанията не отговаря на изискванията да управлява таксиметрова услуга. В момента Uber обжалва това решение. 

През последните месеци компанията от Силициевата долина въведе редица промени в бизнес модела си, включително пусна денонощна поддръжка по телефона и проактивно сигнализиране към лондонската полиция за сериозни инциденти.

В четвъртък компанията заяви, че всеки ще може да разгледа нейната информация, включително предишните условия за пътуване и как времето за превозване в отделните райони на Лондон е засегнато от различни събития и затварянето на пътища.

"Получавали сме обратна връзка от градовете, в които оперираме, че достъпът до част от събраните от нас данни може да помогне за информиране на транспортната полиция и за бъдещи инвестиции“, коментира ръководителят на Uber, отговарящ за операциите ѝ в британските градове, Фред Джоунс.

По думите му компанията иска да бъде по-добър парнтьор на властите и на регулаторите, ето защо смята, че данните ще им помогнат да получат ценна информация в бъдеще.

От своя страна транспортният регулатор заяви, че приветства всеки ход, който ще предостави по-задълбочени данни.

Услугата, наречена Uber Movement, ще бъде стартирана в Бирмингам и Манчестър през следващите месеци

Още новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още