Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Uber ревизира нагоре прогнозата си за третото тримесечие

Компанията продължава борбата си с дисбаланса между търсенето и доставките

Uber ревизира нагоре прогнозата си за третото тримесечие

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Американската компания за споделено пътуване Uber ревизира нагоре финансовата си прогноза за третото тримесечие и вече очаква, че резервациите и коригираната ѝ печалба ще бъдат по-високи от първоначално смятаното, пише CNBC.

В документи до Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ фирмата твърди, че вече очаква между 22,8 млрд. и 23,2 млрд. долара брутни резервации за текущото тримесечие, спрямо прогнозата за 22 млрд. до 24 млрд. долара, която даде при представянето на финансовите си резултати за второто тримесечие.

Брутните резервации за второто тримесечие достигнаха 21,5 млрд. долара, като услугите по мобилност донесоха 8,6 млрд. долара, а тези за доставка на храна – 12,9 млрд. долара.

„Твърди се, че кризата ражда възможности и това определено важи за Uber през последните 18 месеца“, посочва в документите главният изпълнителен директор Дара Косровшахи.

Още по темата

Uber твърди, че очаква между 25 млн. долара загуба и 25 млн. долара печалба, що се отнася до коригираната ѝ оперативна печалба (EBITDA).

Гледайки напред, Uber потвърди, че очаква на коригирана база да генерира печалба за четвъртото тримесечие.

През второто тримесечие Uber отчете 1,15 млрд. пътувания през платформата ѝ, което беше с 4% повече спрямо първото тримесечие и със 105% спрямо същия период на миналата година. Uber твърди, че водачите и куриерите ѝ са спечелили общо 7,9 млрд. долара през последния отчетен период.

Както Uber, така и други конкуренти на пазара, се борят с дисбаланса между доставките и търсенето, свързан с коронавирусната пандемия, който доведе до скок на цените и увеличи времето за чакане. Косровшахи твърди, че цените и времето за чакане не отговарят на целите на компанията.

„През второто тримесечие инвестирахме в шофьорите и постигнахме голям напредък – месечно активните ни водачи и куриери в САЩ са се увеличили с близо 420 хил. от февруари до юли“, допълва Косровшахи.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
PayPal предлага 45 млрд. долара за придобиването на Pinterest