IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber се насочва към пазара на споделени велосипеди в Европа

Компанията иска да стартира подобни услуги в редица европейски градове, като ще започне от Берлин

15:20 | 06.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за споделено пътуване Uber обяви в сряда, че ще пусне в Европа услугата за споделяне на електрически велосипеди JUMP Bikes, която придоби миналия месец. Ходът има за цел да помогне на компанията в нейната експанзия в други възможности за транспорт и да ѝ донесе мир с местните власти, предава Ройтерс.

Uber придоби стартъпа през април, в опит да предложи истинска транспортна услуга на няколко нива.

"Екипът работи сериозно да пусне JUMP в Берлин до края на лятото и освен това се надяваме да стартираме в допълнителни градове в Европа през следващите месеци“, коментира главният изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи на конференция в Берлин.

„Особено сме развълнувани за велосипедите, защото те предлагат удобно и екологично пътуване дори в много заселените градове, където пространството е ограничено, а пътищата могат да са претоварени“, обясни още Косровшахи.

Uber иска да бъде основно приложение, предлагащо опции за градско придвижване, позволявайки на хората да резервират пътувания с различни услуги.

Компанията се сблъсква с трудности в Европа, където протестите на традиционните таксиметрови шофьори преди стигнаха до насилие, а съдебните забрани я принудиха да спре някои от услугите си.

Същевременно Uber и други компании за споделено пътуване са обвинявани в причиняване на задръствания в големи градове като Лондон.

Uber, която се бори с решението на транспортния регулатор в Лондон от миналия септември да не поднови лиценза ѝ, започна да споделя данни за своите милиони пътувания с градските власти, в опит да постигне примирие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още