IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber се отправя към съда да обжалва решението на лондонския регулатор

Компанията иска да докаже, че е успяла да се реформира

09:31 | 25.06.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за споделено пътуване Uber се отправя към съда днес (25 юни), за да се бори с решението на регулатора в Лондон да не поднови нейния лиценз за работа, поради което не може да предлага своята транспортна услуга на най-важния си европейски пазар, предава Ройтерс.

Регулаторът Transport for London (TfL) изненада компанията от Силициевата долина през миналия септември, когато отказа да поднови лиценза. Като причина той изтъкна проблемите с обявяването на сериозни криминални обвинения и други проблеми.

Uber, сред чиито инвеститори се нареждат Goldman Sachs и BlackRock, и която е оценена на над 70 млрд. долара, се изправи срещу протести, забрани и други рестрикции по целия свят, тъй като предлага реално предизвикателство за традиционните оператори и успя да ядоса някои профсъюзи.

След случилото се в Лондон компанията направи редица промени в своя бизнес модел, включително пусна 24/7 телефонна поддръжка и проактивно отчитане на сериозни инциденти пред полицията в града.

Освен това направи промени в старши мениджмънта си и се извини за грешките.

"Знам, че объркахме нещата и имаме още работа за вършене. Обещавам на лондончани, че ще продължим да слушаме и да подобряваме услугите си, докато Uber се насочва в нова посока“, заяви генералният мениджър на компанията за Великобритания Том Елвидж, който ще се появи днес в съда.

Обжалването ще протече в рамките на три дни.

След като лицензът ѝ беше отказан от TfL миналата година, компанията сега иска нов 18-месечен, който да докаже на властите, че се е реформирала.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Martyyyy
преди 5 години
Нищо лично към автора, но имате адски много грешки.Проверете си информацията относно инвеститорите, лиценза, процедурата и най вече как ъбър оперира и какви са промените.Статията е груб копи пейст от дели мейл, което е платена медив.Не че българите в бг ги интересува толкова, какво се случва на острова, но поне пишете новините правилно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още