IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber: Шофьорите в САЩ постепенно се връщат към услугата ни

Това води до умерено намаляване на времето, което клиентите прекарват в чакане

20:57 | 01.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Uber Technologies обяви, че шофьорите постепенно се връщат към платформата за споделено пътуване, което позволява умерено намаляване на времето на чакане за пътниците, докато компанията се опитва да се възползва от насочването към пътуванията след пандемията, предава Ройтерс.

Uber твърди, че седмицата от 17 май е отбелязала нов рекорд за шофьори, връщащи се на пътя от началото на 2021 г., а активните шофьорски часове са увеличили с 4,4% спрямо предходната седмица.

33 хил. шофьори са се присъединили в американската платформа на компанията през седмицата от 17 май. Повечето от тях са спрели да работят миналата година заради притеснения за здравето и заради липсата на клиенти.

Uber отказва да сравни данните спрямо времената преди пандемията, но само в Калифорния отчете 209 хил. тримесечни шофьори до края на 2019 г.

„Докато икономиката се възстановява, водачите се връщат в Uber в опит да се възползват от по-големите възможности за печалба от нашите стимули за шофьори, докато те са все още налични“, твърди Карол Чанг, ръководител на шофьорските операции на Uber в САЩ и Канада.

Връщането на шофьорите и то бързо е ключово за усилията на Uber да възстанови приходите си и да постигне целта си за коригирана печалба до края на годината.

Освен това компанията се сблъсква с клиенти, които се оплакват онлайн за дългото време за чакане на кола и за високите разходи за резервация.

Uber се опита да привлече обратно шофьорите чрез партньорства, свързани с ваксинация срещу Covid-19, а през април заяви, че ще инвестира 250 млн. долара, за да подкрепи печалбата на водачите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още