IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber ще даде на офис служителите си да работят половината време откъдето искат

Компанията залага на гъвкава работна политика след отслабването на пандемията

15:15 | 29.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Uber Technologies ще позволи на служителите си да работят половината от работните си часове откъдето искат като част от стратегията за връщане в офиса, твърди източник, запознат с въпроса, според когото компанията ще обяви официално плана си днес, предава Ройтерс.

В рамките на една от най-гъвкавите политики, предлагани до този момент от голяма американска технологична компания в момент, в който пандемията отслабва, Uber планира да каже на своите служители, работещи в офиси, че трябва да прекарват поне 50% от времето си там.

За разлика от много други компании тази политика не означава, че трябва да прекарват поне три дни седмично в офиса, допълва източникът. Вместо това служителите могат да се появяват в офиса пет дни в рамките на една седмица, а следващата да я прекарат у дома.

Планът представлява промяна спрямо април, когато Uber заяви, че от септември „служителите могат да работят от вкъщи до два дни седмично, но с ясното очакване, че трябва да идват в офиса три дни в седмицата“.

Когато работят от дистанция, служителите могат да са където поискат, включително у дома, със семейството си и дори на някоя екзотична дестинация. Те ще бъдат насърчавани да работят извън дома си поне четири седмици в годината, посочва източникът.

Очаква се днес компанията да каже, че ще започне да позволява на повече служители, че могат да работят от дистанция през цялото време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още