IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber ще премине изцяло на електромобили в Лондон до 2025 г.

Компанията залага на редица инициативи, за да угоди на регулаторите

20:00 | 23.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за споделено пътуване Uber планира всяка от колите, които ползва в Лондон, да бъде електрическа, като идеята ѝ е тази цел да бъде изпълнена до 2025 г. Освен това фирмата ще добави такса чист въздух за всяко пътуване от следващата година. Това обяви главният изпълнителен директор на компанията Дара Косровшахи пред репортери в британската столица, цитиран от Ройтерс.

Косровшахи, който се отказа от саудитска конференция след убийството на журналиста Джамал Кашоги, заяви още, че фирмата ще изчака отговорите за инцидента преди да реши как това би могло да повлияе на саудитските инвестиции в първичното ѝ публично предлагане.

След като се появиха слухове, че Uber иска да придобие британската компания за доставка на храни Deliveroo, Косровшахи заяви, че фирмата е много доволна от своя еквивалент Uber Eats, но води преговори с много играчи по целия свят.

"Дали ще се случи нещо с Deliveroo? Кой знае“, коментира той.

Бързо развиващата се фирма се опитва едновременно да угоди на регулаторите на много ключови пазари като Лондон, залагайки на инициативи, като въвеждането на не толкова вредни за околната среда превозни средства, както и насочването в нови области преди листването ѝ на борсата.

По повод аферата с Кашоги и запитан дали Uber може да се справи със саудитските инвестиции като част от своето IPO, Косровшахи заяви: „Първо искаме да получим фактите, а след това ще определим как ще продължим напред, как ще набираме пари занапред“.

По думите му всички бъдещи решения ще зависят от фактите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още