IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber спира работа в Макао

Компанията не е успяла да извлече достатъчно ползи от този пазар

14:38 | 17.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за споделено пътуване Uber Technologies ще спре операциите си в Макао от 22 юли, след като не успя да извлече всички ползи от своята услуга в хазартния хъб. Всичко това се явява пореден удар за фирмата, която се бори с властите на много азиатски пазари, предава Ройтерс.

Всъщност това е вторият път, в който Uber решава да спре да оперира в Макао. Предният път мотивът беше свързан с големите глоби, наложени на водачите на управляваната от Китай територия. Но през септември компанията взе решение да остане, благодарение на подкрепата на местните жители.

"Вече обмисляме начини да обслужваме града отново и водим начални преговори с бизнес партньори, включително транспортни оператори и хотели“, обяви Uber на уебсайта си днес. Говорител на компанията е отказал да коментира повече и да даде данни за представянето на Uber в Макао.

Като цяло това не е голям пазар за американската фирма, но е сред местата, в които Uber се сблъсква с регулаторни проблеми. В този списък се нареждат страни като Южна Корея и Япония. Нейните шофьори продължават да водят съдебна битка в Хонконг.

През април Uber се завърна в Тайван, след двумесечна пауза и преговори с властите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още