IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber създава инженерен хъб в Торонто

Канада ще се превърне в осмия инженерен хъб на компанията извън пределите на САЩ

20:46 | 14.09.18 г. 1
<p>
	<em>Главният изпълнителен директор на Uber Дара&nbsp; Косровшахи, Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Uber Дара  Косровшахи, Снимка: Ройтерс

Технологичната компания Uber заяви, че ще разшири корпоративното си присъствие в Канада, където възнамерява да отвори стотици нови технически и инженерни работни места. Тя ще инвестира 150 млн. долара в страната през следващите пет години.

Канада ще се превърне в осмия инженерен хъб на компанията извън пределите на САЩ, предава CNN.

Стратегията на Uber е свързана с продължаващата политика на Вашингтон да ограничава обработката на работнически визи на висококвалифициран персонал (H-1B), наеман от американски компании.

Този тип визи са популярен, но спорен метод за разпределяне на влизащите в страната работници според техните умения и квалификации. 

Главния изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи, ирански имигрант, е един от противниците на политиката на американския президент Доналд Тръмп спрямо имиграцията.

„Американската мечта е най-невероятната марка в света. Всеки знае какво означава тя“, сподели той по време на бизнес среща в Ню Делхи по-рано през тази година.

„Страхувам се, че с отношението на администрацията на американския президент спрямо миграцията тя е напът да разруши тази прекрасна марка“, добави Косровшахи.

В същото време канадското правителство ускорява издаването на разрешителни за работа и визи за временно пребиваване, като част от двегодишния процес за подпомагане на иновативните компании да се сдобият с висококвалифицирани кадри.

В прессъобщение Uber споделя, че ще предложи на инженерите си да се преместят в Торонто, където да продължат да изпълняват своята дейност.

„Очакваме десетки наши инженери да направят тази крачка. Мнозина вече изразиха интерес да живеят и работят в Торонто“, споделиха от компанията.

Uber откри своя първи международен център за автономни технологии и разработки в Торонто през 2017 г. Компанията очаква до края на годината там вече да работят повече от 500 нейни служители.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
sportislife
преди 5 години
Личният ми финансов консултант от Алтернатива Файненшъл ООД е истински бог на пазара!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още