IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber тества услуга за набиране на служители за краткосрочна работа

Компанията се опитва да разшири портфолиото си от услуги преди IPO-то си

14:21 | 19.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за споделено пътуване Uber тества нов бизнес за намиране на кадри, наречен Uber Works, пише Financial Times.

Услугата ще позволи на компаниите да наемат краткосрочно служители за неща, като „събития и задачи за сервитьори и охранители“. Компанията тества услугата в Чикаго, след като направи същото в Лос Анджелис по-рано тази година.

Въпреки че е в съвсем ранен етап от развитието си, този нов бизнес вероятно няма да се конкурира директно с услуги като TaskRabbit. Освен това е една от „няколкото инициативи“ на новото подразделение на Uber заедно с електрическите скутери и може да не се превърне в истински бизнес, посочва още FT.

Говорител на компанията не е отговорил на запитването за коментар.

Uber Works може да се превърне в друг потенциален източник на печалба за милионите шофьори, които работят на договор с Uber. Те вече могат да комбинират или заменят возенето с други задачи в Uber Eats, компания за доставка на храни по поръчка.

От друга страна услугата може да даде нов стимул на критиците, които твърдят, че компанията подценява шофьорите си като независими контрактори, отказвайки им неща като здравни осигуровки и минимална заплата.

Както и да се развие идеята, Uber Works е поредният резултат от усилията, които компанията полага за разнообразяване на бизнеса си, на фона на своя план да излезе на борсата през следващата година.

Главният изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи твърди, че се надява първичното публично предлагане да бъде осъществено през втората половина на 2019 г.

След охлаждането на глобалната експанзия на компанията и проблемите ѝ на пазари като Китай и Русия, Uber прекара последните няколко години в развиването на нови части на бизнеса си, насочвайки се към IPO. 

Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още