IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber въвежда новото си приложение за шофьори и във Великобритания

Компанията се стреми да се превърне в „Amazon на транспортните услуги"

12:09 | 07.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Uber стартира ново приложение, предназначено да улеснява шофьорите, с функции за изчисляване на времето за придвижване, следене на печалбата и избягване на превишаването на скоростта, предава Ройтерс.

Uber представи приложението по-рано през годината, като в петък обяви, че вече започва неговото разпространение и в световен мащаб. 

През юни компанията се сдоби с изпитателен лиценз за своето приложение за споделено пътуване в Лондон, след като модифицира своя бизнес модел, за да облекчи напрегнатите отношения с транспортните власти в града, които преди това лишиха Uber от правото да действа на територията на британската столица.

„През последните няколко месеца ние представихме десетки нови функции, които подобряват условията за лицензираните шофьори, включително при плащания на болнични, наранявания, майчинство и бащинство“, заяви генералният директор на компанията във Великобритания Том Елвидж.

„Новото преработено приложение е следващата крачка, която ще направи преживяването с компанията по-прозрачно и по-малко стресиращо“, добави той.

По време на конференцията TechCrunch Disput главният изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи заяви, че желае компанията да се превърне в „Amazon на транспортните услуги“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още