IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber започва работа и в Хамбург

Услугата за споделено пътуване вече се предлага в шест германски града

10:22 | 17.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Uber заяви, че пуска услугата си за споделено пътуване в германския град Хамбург, в опит да се разрасне в една страна, в която се сблъска със съпротива от страна на местните таксиметрови компании, местните власти и съдилищата, предава Ройтерс.

Платформата на стойност 75 млрд. долара, която свързва шофьори и пътници в 100 европейски града, пуска евтината си опция UberX в Хамбург, както и Uber Taxi, традиционна таксиметрова услуга, и Uber Green, която използва електромобили.

Хамбург е шестият германски град, в който Uber Technologies заработва с пълното си портфолио от услуги, след като миналата година главният изпълнителен директор Дара Косровшахи обеща да направи свеж старт в Германия, най-голямата европейска икономика, и да се бори за отговорен растеж.

"Начините, по които хората се движат в градовете, се променя и ние виждаме положителна регулаторна инерция за споделеното пътуване в Европа“, коментира Пиер-Димитри Гор-Коти, вицепрезидент “Международни пътувания“ в Uber.

"Партнираме си с градове в Германия, за да адресираме нарастващите транспортни нужди и да оформим заедно бъдещето на градската мобилност“, допълва той.

В Германия Uber се конкурира с FREE NOW, таксиметрово приложение на Daimler и BMW. Наскоро ребрандираната услуга стана част от съвместно предприятие, в рамките на което двете автомобилни компании планират да инвестират 1 млрд. евро.

Американската платформа за споделено пътуване, която се листна на борсата в Ню Йорк през май, се сблъска със сериозна съпротива в Германия още по време на бившия главен изпълнителен директор Травис Каланик.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още