IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UberPOP спира работа в Брюксел

Компанията планира да обжалва решението на белгийския съд

20:25 | 13.10.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Uber Technologies обяви, че ще прекрати своята нелицензирана услуга UberPOP в Брюксел, след като съдът в страната нареди спирането ѝ, предава Ройтерс.

Както в много други градове, през 2014 г. таксиметровите шофьори в Брюксел излязоха на протест срещу новия си конкурент - UberPOP. Услугата предлага превози от непрофесионани водачи, които ползват собствените си автомобили.

През септември белгийският съд нареди спирането на UberPOP след оплакване от таксиметровия оператор Taxis Verts.

“Въпреки че все още планираме да обжалваме, това не може да спре решението на съда”, коментира главният мениджър на Uber в Белгия Филип Нютеманс пред Ройтерс, добавяйки, че услугата ще бъде прекратена късно в сряда.

Сега компанията ще се съсредоточи върху изграждането на своята по-скъпа услуга UberX, която работи с професионални лицензирани водачи.

“Имаме повече от 50 000 потребители на Uber в Брюксел, който сега ще могат да ползват само UberX - услуга, която наскоро беше пусната”, коментира Нютеманс, допълвайки, че компанията се надява UberX да се разрасне възможно най-бързо.

Около 1000 шофьори в Брюксел използват колите си, за да превозват пътници чрез UberPOP. За сравнение водачите на UberX, която беше стартирана в Брюксел в началото на септември, са десетки.

Uber е изправена пред многобройни съдебни дела и протести от таксиметровите компании, които я обвиняват в нелоялна конкуренция. Таксиметровите шофьори обикновено трябва да плащат лицензионни такси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
Ko? UberX се кооперира с бакшишите? Бухахахаааа а как ми обяснявахте, че нямало така да стане. ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още