IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ubisoft води преговори с Netflix за създаването на сериал

Компанията потвърди, че иска да остане независима

19:52 | 07.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Ръководителят на френския разработчик на игри Ubisoft потвърди в понеделник своето желание да запази компанията независима, в момент, в който тя се сблъсква с натиск от страна на акционера Vivendi. Същевременно Ubisoft води преговори за сериал с Netflix, предава Ройтерс.

Vivendi постепенно увеличава дела си в Ubisoft и вече притежава 20% от нея, но се отказа от подаването на оферта за пълното ѝ придобиване на Ubisoft през октомври.

Председателят и главен изпълнителен директор на Ubisoft Ив Гилмо също заяви пред репортери, че няма нов контакт с Vivendi. По думите му фамилията, основала Ubisoft, търси възможности, чрез които може да има по-голям контрол върху компанията.  

Гилмо допълва, че Ubisoft обмисля придобивания в диапазона 50-100 млн. евро, предимно в сектора с мобилни игри. Освен това ще наеме още между 500 и 1000 души във Франция през следващите пет години.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още