IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Усилията на eBay за подобряване на бизнеса ѝ вече жънат успех

Компанията надмина прогнозите на анализаторите за печалбата ѝ за третото тримесечие

12:17 | 31.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

EBay надмина прогнозите на анализаторите за печалбата си за третото тримесечие чрез управлението на разходите си в момент, в който по-големият ѝ конкурент Amazon.com не успя да отговори на очакванията на анализаторите и даде прогноза за по-ниски приходи за тримесечието, което включва коледните празници, предава Ройтерс.

Книжата на eBay, която също така очаква печалбата ѝ за четвъртото тримесечие да е малко над прогнозите на анализаторите, повишиха стойността си с 6 на сто по време на следборсовата търговия. От началото на годината досега цената на акциите на компанията е спаднала с 27%.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания инвестира в развитие на продукти, маркетинг и превръщането на уебсайта ѝ в по-лесен за използване от потребителите, така че да се бори с все по-голямата конкуренция в сферата на онлайн търговията. Същевременно обаче eBay съкращава работни места, за да намали разходите си.

"Ефективното управление на разходите доведе до постоянен ръст на печалбата на акция“, коментира анализаторът Томас Форте от D.A. Davidson & Co.

Инициативите на eBay, като груповите листвания, която позволяват на купувачите да виждат идентични продукти, групирани заедно, личните препоръки и опростения процес по разплащането също са помогнали за привличането на повече онлайн купувачи. Компанията заяви, че има 177 млн. активни купувачи за третото тримесечие, в сравнение със 175 млн. през второто.

EBay прогнозира коригирана печалба за четвъртото тримесечие в диапазона 67-69 цента на акция и между 2,85 и 2,89 млрд. долара приходи.

Средната прогноза на анализаторите е за 67 цента на акция печалба и 2,90 млрд. долара приходи според данни на Revinitiv.

Приходите от StubHub, онлайн магазинът за билети за събития на eBay, са се увеличили с 6% до 286 млн. долара, оставяйки настрана опасенията за забавяне на растежа на този бизнес и показвайки, че стратегията за експанзия на международни и нетрадиционни пазари на билети носи успех.

Общият обем на стоките (стойността на продуктите, продадени в уебсайтовете на eBay за определен период от време) е нараснал с 4,8% до 22,72 млрд. долара през третото тримесечие, но не е успял да достигне очакваните 23,40 млрд. долара.

Печалбата на компанията е нараснала до 721 млн. долара, или 73 цента на акция, от 520 млн. долара, или 48 цента на акция, година по-рано.

Като се изключат някои елементи, eBay е спечелила по 56 цента на акция, над прогнозата за 54 цента на акция.

Нетните приходи са се увеличили с 6 на сто до 2,65 млрд. долара, в съответствие с прогнозите.

Вижте повече технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria! 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още