Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Услугите на Агенцията по вписванията вече са достъпни и директно през телефона

За целта трябва да се използва мобилното приложение на Evrotrust

Услугите на Агенцията по вписванията вече са достъпни и директно през телефона

Снимка: Pixabay

От днес потребителите в България могат да заявяват е-услугите на Агенцията по вписванията с мобилното приложение на Evrotrust през новия единен портал, обединяващ Имотния регистър, Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Това съобщиха от веодомството. С Evrotrust гражданите и бизнесът могат да подписват заявления  директно през мобилния телефон.

Чрез единния портал потребителите могат да подават документи за регистрация или заличаване на юридически лица, финансови отчети, промяна на фирмени обстоятелства, да проверяват автентичността на удостоверенията за тежести върху имоти и др. 

Още по темата

По данни на Агенцията по вписванията още по време на тестовия период е регистриран силен интерес от потребителите към е-услугите й.
Квалифицираният мобилен е-подпис на Evrotrust има правната стойност на на саморъчен подпис при подписването на електронни документи. Към момента близо 90 хил. потребители използват мобилното приложение на компанията.

 “С интеграцията на нашето приложение от страна на Агенцията по вписванията улесняваме работата на гражданите и бизнеса при използването на услугите на агенцията по линия на Търговския и Имотния регистър, които от днес са достъпни в единен портал. Съвместната ни работата с агенцията отново показа, че Evrotrust е мощен инструмент за дигитализация на услугите на държавната администрация, което носи огромни ползи и предимства за гражданите и бизнеса. Очакванията ни са постепенно да бъдем интегрирани от всички институции”, коментира проф. д-р Георги Димитров, член на съвета на директорите на Evrotrust, цитиран в прессъобщение от компанията. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Загубата на DoorDash нарасна, но компанията повиши прогнозата си