IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Утре започват продажбите на патентите на Kodak

Първоначалните предложения на Apple и Google не са особено привлекателни, пише WSJ

12:37 | 07.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Утре започват продажбите на патентите на Kodak

Във важната за оцеляването на Kodak продажба на патенти Apple и Google влизат с доста ниско ценово предложение. Първите предложения са в обем на между 150 до 250 млн. долара, пише Wall Street Journal във вторник, позовавайки се на информирани източници.

Kodak оцени по-рано стойността на пакета от около 1100 патента на около 2,6 млрд. долара. Пионерът на фотографската индустрия, който изпадна в несъстоятелност, се нуждае спешно от пари в брой за рестартиране на бизнеса си.

От друга страна участниците в търга се надяват в края на краищата да платят не повече от 600 млн. долара, пише още Wall Street Journal. Коментарите обаче може да принадлежат към тактика за търга: Apple и Google са вкопчени в горчива война за патенти, така че се очаква жестока война за наддаване на интелектуалните права на Kodak.

Според предишни съобщения в медиите Google предвожда в започващия в сряда търг коалиция от лагера на Android, в която са още Samsung, HTC и LG Electronics. Apple от друга страна си партнира с Microsoft.

През миналата година Apple и Microsoft си осигуриха отново чрез търг патентите на изпадналия в несъстоятелност доставчик на мрежова технология Nortel за 4,5 млрд. долара. Началото на търга даде Google с оферта за 900 млн. долара.

Общо 1100-те патента на Kodak са разделени на две групи. При едната група става дума за патенти в областта на запис и редактиране на изображения. При другите се касае за съхранение и анализ. Почти няма официална информация за търга, защото съдът ще проведе търга при затворени врати.

В края на 19-и век Kodak откри фотографската лента и спомогна за оформянето на началото на цифровата фотография. Ето защо тези 1100 патента може да бъдат ценно оръжие в продължаващата патентна война, защото всички смартфони сега са същевременно и фотоапарати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още