IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Васил Терзиев става част от борда на директорите на MacStadium

Заедно с него към екипа на компанията се присъединява Хосе Сегрера, изпълнителен директор на Terremark Worldwide

18:02 | 01.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Телерик Академия</em></p>

Снимка: Телерик Академия

Съоснователят на Telerik и на Телерик Академия Васил Терзиев се присъединява към борда на дирекорите на американския доставчик на частни хостинг услуги в облака - MacStadium, съобщават от Телерик Академия.

Заедно с Терзиев е назначен и Хосе Сегрера, който е главен изпълнителен директор на Terremark Worldwide - компания, придобита през 2011 г. от Verizon Communications.

“Васил и Хосе разполагат с богат набор от практически знания и релевантен опит, които ще бъдат изключително ценни за екипа ни. За нас е чест, че и двамата се присъединяват към борда на директорите на MacStadium и очакваме с нетърпение техния принос и подкрепа за постигането на стратегическите за компанията цели“, коментира Грегъри Макгрю, главен изпълнителен директор на MacStadium.

Терзиев беше главен изпълнителен директор на водещата българска софтуерна компания Telerik, която създаде през 2002 г. заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев.

През 2014 г. Telerik беше придобита от американската технологична компания Progress, където Васил Терзиев зае поста главен директо “Иновации”. В началото на тази година обаче Терзиев се отдели от Progress, заедно с останалите създатели на Telerik. След този ход те се заеха със развитието на образователната организация Телерик Академия като самостоятелно бизнес начинание.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още