IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания ще се опита да насърчи икономиката си с инвестиции в технологии

Страната може да направи големи инвестиции в сферата на изкуствения интелект и автономните коли

14:01 | 20.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският финансов министър Филип Хамънд ще направи изявление във връзка с бюджета на страната, в което ще спомене мерки за насърчаване на развитието на самоуправляващи се коли и електромoбили, на изкуствен интелект и телекомуникации, обявиха от финансовото министерство в неделя.

Хамънд е под натиск да преобърне настроенията към бюджета на премиера Тереза Мей, но с Brexit, който натежава над икономиката, той има ограничени възможности, предава Ройтерс.

Мерките за насърчаване на технологичното развитие могат да помогнат за изпълняване на неговото желание да подобри британската производителност, която расте много бавно, както и да създаде висококвалифицирани работни места.

Финансовото министерство разкри, че Хамънд ще обяви регулаторни промени за индустрията с безпилотните коли, така че разработчиците да кандидатстват за тестове на автомобилите си във Великобритания, за първи път без човек шофьор. Той иска автономните коли да тръгнат по британските пътища до три години.

Министерството заяви, че ще бъде създаден нов Фонд за инвестиции в инфраструктурата за 400 млн. паунда (530 млн. долара). Той ще подобри достъпа до финанси за бизнеса. 100 млн. паунда ще бъдат предоставени на хората като грантова помощ при купуване на електромобили.

Сред инвестициите се нареждат 75 млн. паунда за индустрията с изкуствен интелект, 160 млн. за следващото поколение 5G мобилни мрежи в страната, 100 млн. паунда за допълнителни 8000 учители по компютърни науки и 76 млн. за насърчаване на дигиталните умения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още