Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Велосипедите ли ще са новият хит на микромобилността в София?

Стартиращата компания Cyrcl работи в областта на микромобилността и споделеното пътуване, като отдава велосипеди под наем в София

Велосипедите ли ще са новият хит на микромобилността в София?

Снимка: Pixabay

Към момента велосипедите ни са 50, като правим всичко възможно да ги удвоим, каза Асен Янков, технически директор и съосновател на Cyrcl, в предаването "UpDate" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Елена Кирилова. Стартиращата компания Cyrcl работи в областта на микромобилността и споделеното пътуване, като отдава велосипеди под наем в София. По думите на Янков търсенето на инвестиции продължава като целта е разрастване на услугата - предоставяне и в други градове в България - като начало в Пловдив, Варна и Бургас. Плановете на предприемачите са до пет години да "завладеят" цялата страна, а до края на годината да успеят да включат в услугата си и електрически велосипеди.

Компанията стартира по време на акселераторската програма на Founders Institute миналата година. Въпреки че основателите минават през множество идеи за микромобилност, те се спират именно на велосипедите, поради липсата на подобна услуга в столицата, както и защото те предоставят възможност за по-удобно и лесно придвижване в градска среда.

"Продължаваме да търсим инвестиция за разрастване на услугата", казва Янков, който разкрива плановете за разрастване и в други държави: "Имаме планове да отидем и в други градове в България, както и в околните държави". "Търсим инвестиция от около 250 000 евро, за да затворим втори кръг, като стартирахме с инвестиция от бизнес ангели и с лични средства", посочва още предприемачът.

Общата сума, с която стартъпът започва дейността си е 100 хиляди евро, като са ги използвали за покупката на велосипедите, заключващите механизми, софтуер, за резервни части и за оперативни разходи.

Като основна пречка пред бизнеса Янков определя "вандалщината", като все пак изрази увереност, че дори и това не би спряло развитието на компанията.

Още от разговора гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Китай гледа с притеснение изтеглянето на технологични компании от Русия