IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon иска 1 млрд. долара отстъпка от цената на Yahoo

Компанията трябваше да плати 4,8 млрд. долара за основния бизнес на интернет гиганта

10:18 | 07.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Verizon Communications настоява за 1 млрд. долара отстъпка от сумата от 4,8 млрд. долара, която трябва да плати, за да придобие основния бизнес на Yahoo, пише New York Post, позовавайки се на свои източници.

От своя страна екипът на Yahoo, който се занимава с въпроса, се противоставя на всякакви опити за понижаване на сумата, посочва още вестникът, цитиран от Ройтерс.

През миналия месец Yahoo обяви, че поне 500 млн. от нейните акаунти са станали обект на хакерска атака през 2014 г., а в изявление Verizon заяви, че е била информирана веднага за случая, но не разполага с много информация по въпроса, пише Ройтерс.

Американски сенатори обвиниха Yahoo в „неприемливо“ закъснение в разкриването на пробива в системите ѝ и призоваха Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ да проучи дали Yahoo и нейните директори са изпълнили задълженията си да информират инвеститорите и обществеността за хакерската атака възможно най-бързо.

Verizon и Yahoo са отказали да коментират случая.

През юли Verizon обяви, че ще купи основните интернет активи на Yahoo за 4,83 млрд. долара в брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още