IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon продава Tumblr

Телекомуникационният гигант продължава да свива онлайн империята си

10:59 | 13.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Verizon Communications се съгласи да продаде блогинг платформата Tumblr на Automattic Inc. - пореден знак, че телекомуникационният гигант орязва своята онлайн империя, пише Bloomberg.

Условията на сделката не са съществени, коментира Verizon, което предполага, че Tumblr е продадена за малка част от сумата от 1,1 млрд. долара, която достигна през 2013 г. Verizon придоби сайта, като част от сделката си с Yahoo през 2017 г.

Automattic вече притежава група от сайтове, като WordPress и Longreads и смята Tumblr за добро попълнение на портфолиото си. Wall Street Journal писа по-рано за продажбата, посочвайки, че Automatic ще привлече около 200 служители на платформата.

За Verizon продажбата бележи поредно свиване на бизнеса. Тя орязва звеното си за онлайн медии, което преди носеше името Oath.

"Днешните новини са кулминацията на обмислен, задълбочен и стратегически процес“, коментира Гуру Гуврапан, главен изпълнителен директор на Verizon Media.

Първоначалният план на Verizon беше да използва подобни брандове за създаването на успешен бизнес с онлайн реклама, но стратегията ѝ така и не проработи. А новият главен изпълнителен директор на компанията се фокусира върху това, което тя прави най-добре – да бъде телеком.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още