IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon сви цената за основните активи на Yahoo с 250-350 млн. долара

Очаква се сделката да бъде финализирана съвсем скоро

09:39 | 16.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Verizon Communications е близо до приключването на ревизирана сделка за придобиването на основния интернет бизнес на Yahoo. Сумата, която телекомът ще плати, е с между 250 и 350 млн. долара по-ниска от първоначалните 4,83 млрд. долара, твърди източник, запознат с въпроса, цитиран от Ройтерс.

От миналата година Verizon се опитва да убеди Yahoo да промени условията но споразумението, така че да бъдат отразени щетите, нанесени от две кибератаки над интернет гиганта. Източник на Ройтерс твърди, че сделката, която може да бъде сключена още тази седмица, ще доведе до споделяне на отговорността между Verizon и Yahoo при потенциално дело, заведено във връзка с тези пробиви в системите за сигурност.

Друг източник, запознат със ситуацията, твърди, че намаляването на цената ще бъде около 250 млн. долара – сума, за която Bloomberg писа по-рано в сряда.

Представител на Verizon е отказал да говори по въпроса. Yahoo не е откликнала веднага на запитването за коментар по темата.

Verizon се надява да комбинира търсачката, имейл и чат услугата на Yahoo, както и инструментите ѝ в сферата на рекламните технологии, със своето подразделение AOL, което фирмата купи през 2015 г. за 4,4 млрд. долара. Verizon гледа на мобилното видео и рекламите като на свои нови източници на приходи, отвъд пренаситения телекомуникационен пазар.

Но базираната в Калифорния компания е разследвана от федералните власти, откакто разкри, че е станала жертва на най-голямата хакерска атака в историята. Новината беше обявена през декември – месец след обявяването на друга атака, отново случила се преди няколко години.

Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ стартира разследване за това кога Yahoo е трябвало да обяви пробивите, които са се случили през 2013 и 2014 г., писа по-рано миналия месец Wall Street Journal.

Акциите на Yahoo повишиха стойността си с 1,5% до 45,69 долара по време на следобедната търговия. Тези на Verizon понижиха цената си с 9,7% до 47,93 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още