Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Viacom планира съкращаване на работни места

Компанията преустанови програмата си за обратно изкупуване на акции за 20 млрд. долара

Viacom  планира съкращаване на работни места

Снимка: архив Ройтерс

Американската медийна компания Viacom обяви, че ще започне преструктуриране, включващо съкращаване на работни места, отказване от няколко заглавия и реорганизиране на три от вътрешните ѝ мрежови групи в две нови организации. Всичко това има за цел да насърчи растежа на фирмата, предава Ройтерс.

Собствениците на филмовото студио - Paramount Pictures и кабелни мрежи като MTV и Comedy Central, заявиха, че за тримесечието, завършващо на 31-ви март, ще спестят около 785 млн. долара свързани разходи преди данъци.

Освен това Viacom преустанови програмата си за обратно изкупуване на акции за 20 млрд. долара заради преструктурирането и разходите за придобивания, предвидени за тази фискална година.

Още по темата

Според концерна новата структура ще повлияе позитивно на продажбите, маркетинга, творческата част и поддържащите функции, като увеличи ефективността на програмата и развитието на продуктите.

През януари компанията обяви, че приходите ѝ за първото тримесечие са по-ниски от очакваното заради по-малките разходи за реклама в САЩ.

Анализаторите очакваха фирмата да обяви печалба от 428,3 млн. долара при приходи от 3,26 млрд. долара през второто тримесечие според Thomson Reuters I/B/E/S.

В понеделник Viacom разкри, че „преразпределя ресурсите си, за да разшири своите възможности в критичните области на бизнеса“, като анализа на данни, развитието на технологиите и проучване на потребителите.

Освен това компанията очаква да пести по около 350 млн. долара годишно, включително близо 147,5 млн. долара тази година, благодарение на преструктурирането.  

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Мъск: Tesla има шанс за рекордно тримесечие