IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Viacom придобива Pluto TV за 340 млн. долара

По-късно тази година се очаква да започнат преговорите за сливане на Viacom със CBS

12:07 | 23.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Медийният конгломерат Viacom придобива стрийминг услугата Pluto TV за 340 млн. долара в брой – най-новата част от стратегията ѝ за изграждането на стрийминг бизнес, пише CNBC.

Pluto TV е безплатна, подкрепяна от реклама услуга, която дава опция на зрителите, без да изисква кабелен абонамент или месечни плащания към Netflix.

Очаква се сделката да бъде финализирана през първото тримесечие, обявиха двете компании в общо съобщение.

За Viacom, която притежава MTV, Comedy Central и VH1, придобиването може да помогне за бъдещите преговори с дистрибуторите на платена телевизия. Viacom планира да позволи на компании като Comcast и Charter да предлагат услугата на своите клиенти на широколентови услуги, твърди запознат източник, пожелал да остане анонимен, защото информацията за стратегията е конфиденциална.

Книжата на Viacom са понижили стойността си с повече от 50% през последните пет години, след като много от нейните ключови канали не успяха да изкарат хитови предавания, които да се харесат на по-младата аудитория. За да остане адекватна в света на услугите по заявка, Viacom предлага съдържание под няколко форми, включително има безплатни услуги и няколко абонаментни опции.

Очаква се компанията да започне преговори за сливане със CBS по-късно тази година, за да увеличи мащаба си, докато онлайн конкурентите привличат потребителите на кабелна телевизия.

Основаната през 2013 г. Pluto TV набра капитал от компании като Samsung, Scripps Networks и германската ProSieben. Услугата има около 12 млн. активни потребители месечно и е напълно подкрепяна от реклама. Тя включва списък от над 100 канала, както и филми и телевизионни предавания по поискване.

Viacom планира да добави съдържание към Pluto TV – от своите дигитални студиа, без да променя фокуса на платформата върху безплатната програма. Viacom ще използва услугата, за да предлага абонаментни продукти като Noggin и Comedy Central Now.

Том Раян, главният изпълнителен директор и съосновател на Pluto TV, ще продължи да управлява бизнеса, който ще бъде независимо звено на Viacom.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още